Veckobrev v 43

Hej !

Den här veckan har vi avslutat vårt skrivprojekt kring boken om Alva och Love. Den sista uppgiften var att gissa vad boken heter och rita och måla en framsida till den. På baksidan av boken skrev eleverna vad boken handlade om. När alla var klara visade jag boken som heter Rött hjärta Blå fjäril och sedan fick de göra en utvärdering om vad de tyckt om skrivprojektet. Alla tyckte att det var kul att jobba utifrån en bok.

Efter lovet kommer vi att starta ett nytt läs- och skrivprojekt så det ser vi fram emot!

I matten har vi jobbat med skalor och vi har pratat om begreppen förstora och förminska. De har också färdighetstränat multiplikationstabellerna på elevspel.se  och har de lust att öva hemma så är det en bra sida på internet att använda.

Vi har förberett oss inför Sparbanksbesöket. Alla har fått en uppgift att redovisa från den läxa de hade hemma. I grupper har de fått rita och måla bilder som visar hur man kan spara ihop pengar, vad du helst vill köpa samt vad tycker du en veckopeng/månadspeng ska räcka till. Idag fick vi besök av Sara från Sparbanken och då redovisade alla sin uppgift. De fick sitta i grupper och diskutera vad olika saker kostar. Det var allt från vad en tandkrämstub, biobesök eller en thailandsresa för 4 personer kostar. Det blev väldigt intressanta diskussioner!

Vi avslutade fredagen med film och popcorn, mysigt!

Barnen fick med sig ett läsbingo hem inför det stundande läslovet. Om man fyller brickan en rad lodrät eller vågrät alt. hela brickan får eleverna en belöning när de lämnar in lappen. Hoppas eleverna får många sköna lässtunder!

Händer v 45:

Måndag:

Tisdag: Idrott.

Onsdag: Idrott. Ny skrivläxa delas ut. Matteläxa delas ut i särskild läxbok.

Torsdag:

Fredag:

Önskar er alla ett härligt läs- och höstlov!

/Christina